Grijs haar

Waarom word je grijs:

Naarmate je ouder wordt verandert de structuur van je haar. In de haarzakjes zit pigment en dit bepaalt welke kleur je haar heeft. Hoe meer pigment je hebt, hoe donkerder je haar is. Het pigment wordt ook wel melanine genoemd. Als je ouder wordt, maak je minder pigment aan. En hoe minder pigment je haar bevat, hoe kleurlozer je haar wordt. Zo zal je dus geleidelijk grijzer worden. Wanneer dit proces begint, verschilt per persoon. Als je ouders op jonge leeftijd grijs werden, is de kans groot dat dit bij jou ook zo zal zijn. De eerste haren verschijnen zo tussen je 30ste en 40ste . In een enkel geval speelt stress, roken, slechte voeding of ziekte een rol bij het grijs worden.

 

Wat te doen:

Sommige mensen hebben het geluk een mooie kleur grijs haar te krijgen. Dit kan erg mooi staan, mits je het goed verzorgt. Gebruik een zilvershampoo om de kleur mooi helder te houden. Kijk uit, want sommige shampoos bevatten veel paarspigment en hierdoor kan er een lelijke gloed over je haar komen. Wij adviseren Total Results So Silver.

 

Toch een kleurtje?

Wil je het haar wel kleuren, kies dan voor mooie high- of lowlights in een tint die bij je past. Op deze manier heb je nooit een lelijke uitgroei en hoef je het niet zo vaak te kleuren. Dit kan in diverse kleurschakeringen. Vanzelfsprekend kunnen wij je hierover adviseren.

Hou je van wat extremere haarkleuren? Dan is een blokkleuring ook erg mooi. Hierbij kleur je een wat groter geheel in met een contrasterende kleur. Of je kunt ervoor kiezen om twee bredere lowlights in het haar te zetten. In wat langer haar, bijvoorbeeld een boblijn is dit ook mogelijk met extensions. Vraag ons naar de mogelijkheden!

 

Verzorging:

Grijs haar vraagt wel om een specifieke verzorging. Het haar is over het algemeen wat slapper en kan ook stugger worden. Hiervoor zijn speciale producten ontwikkeld, dat zijn bij ons de producten van de Age Rejuvenating van Biolage, verkrijgbaar vanaf 14,20.